PROF.DR.UĞUR BATI

Bilgi Yayıcısı / Yazar

2 Farklı Göteriyle Bizlerle Birlikte Olacak:

1- Prof.Dr. Uğur Batı ve Murat Aygen  / 9 Mart 2019 Cumartesi Kristal Salon /13:00 -14:00

Senkron: “Biz” Olmanın Kusursuz Uyumu / İnteraktif Gösteri

"Senkron, etkileşimli bir seminer olup, birliktelik, uyum, takım çalışması, bütünlük ve sosyalleşmeyi bir araya getiren özel bir deneyim çalışmasıdır. Gösteri kapsamında karar bilimi, sinirbilim ve iletişim disiplinin çıktılarıyla vücut perküsyonu ve ritm tekniği bir arada kullanılmaktadır.

Gösteri dahilinde matematiksel düşünme tekniği geliştirme, çok seçenekli düşünme yoluyla analitik çözümleme, konsantrasyon süresi artırma, algı geliştirme ve zaman kullanma üzerine motivasyon odaklı eğitim çalışmaları ve eğlence odaklı bir performans sergilenecektir.

  • Beyin: Bir Empati Donanımı
  • Küçük Şeyler Nasıl Büyük Değişiklikler Yaratır?
  • Zihnin Yeniden Yapılandırılması
  • Altruizm, İşbirliği ve İyi Sosyalleşme
  • Analog Zihin ve Bağlantılı Zihin
  • Yeni Ihtiyaçlar Temelli Bir Empatik Iletişim
  • Gerçekten” “Anda” Yaşamak

2- Prof.Dr. Uğur Batı - Yeşim Kaya - Cenk Yüksel :

9 Mart 2019 Cumartesi / Kristal Salon / 19:45 - 21:00

Kadın, Erkek, Aşk, İlişkiler ve Hayat Üzerine Müzikal Gösteri

Beyin nasıl, niçin evrilmiştir?

Daha çok sevmek için olabilir mi? Öyle bakmayın, bu gerçek bir değere sahip olan yaklaşım.

Her şeyin kaynağı gerçekten aşk olabilir mi?

Kadın ve erkeğin, yani insanın varoluşunun en temel gerçeği ne?

Üremenin gerisinde, biyolojinin açıkladığı dürtüsel yönelimin dışında neler olmaktadır?

Söyleyelim. Beyin aşka programlanmıştır. Temel derdi âşık olmaktır. O nedenle kur yaparız. Çöpçatanlaşırız. İnsanın nörobilimi bu anlamda aşk ile başlar.

Konuşmanın tümünde bunu ilginç kanıtlarla anlatacağız. Sosyolojiden, sosyal psikolojiden, antropolojiden, sinirbilimden ve diğer bazı disiplinlerden örneklerle açıklayacağız. Başlayalım…

Sanırım dünya magazin gündeminin en klişe laflarından biridir: “Asla aşksız yaşayamam.” Onu şu cümle ile tamamlarlar: “Ben bir aşk kadınıyım.”

Tamam, kabul ediyoruz, bu laflar kulak tırmalasa da, dünyanın tüm insanları âşık olur. Aşk için ağlarlar, gülerler, heyecanlanırlar, şarkı söylerler, dans ederler, resim çizerler, şiir yazarlar. Aşk için yas tutarlar, aşk için ölürler, bazense öldürürler. Aşk, insanlık tarihin mitidir. Günümüzün ise efsanesi!

Antropologlar bugüne kadar tam 170 toplumda romantik aşkın kanıtlarını buldular. Bizim için ise önemli olan şuydu: Aşkı görmedikleri hiçbir toplum olmadı.

Seçme davranışı. Kadın mı seçiyor, erkek mi?

  • Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüs’ten: Kadın ve erkek beyninin farklılıkları, kadın ve erkek beyninin farklı potansiyelleri
  • Neden âşık oluyoruz? 
  • Neye göre eş seçiyoruz?
  • “Birliktelik”, beynin afrodizyağıdır
  • Kadınların sevgili seçerken kriteri:  Ne kadar riskli, o kadar zevkli!
  • Kadınların eş seçerken davranışı: Ne kadar güvenli, o kadar uzun süreli!
  • Aşkın ömrü üç yıl diyenler mi, ölüm bizi ayırana dek diyenler mi haklı?
  • Evlilik üzerine yapılan araştırmalar ne söylüyor?
  • Uzun, mutlu ve tatminkâr ilişkilerin, evliliğin sırrı ne?
  • Beyin Niye İhanet Eder? Aşkın kimyası varsa ihanetin de kimyası var!
  • Aldatma kültürel bir davranış mı, genetik mi?

PROF.DR. UĞUR BATI KİMDİR?

Reklamcı, marka danışmanı, akademisyen ve yazar Uğur Batı, aralarında çok satanlar da olan 15 kitabın yazarıdır. Aynı zamanda Harvard Business Review, Bloomberg Businessweek, BrandMap, Grafik Tasarım ve Milliyet.com.tr gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır.

Reklamın Dili, Marka Yönetimi, Enneagram İle Kişilik Analizi, Kendine İyi Bak, Dijital Oyunlar, Tüketici Davranışları, Ben Bilmem Beynim Bilir ve Sinaps adlı kitapları yazan Uğur Batı’nın Azraa-eel Menkıbeleri adlı romanı,  Aşkın Karanlık Yüzü, Karanlık Yılbaşı Hikâyeleri ve Anadolu Korku Öyküleri adlarıyla öykü kitapları da olan Uğur Batı, marka, reklamcılık, karar bilimi ve nörobilim alanlarındaki bu kitaplarla en çok satan yazarlar arasındadır.

Dünyanın ilk nöropolitik kitabı ile New York Times, The Times gibi uluslararası gazetelerde röportajlar gerçekleştirmiş olan Uğur Batı, nöropazarlama alanında Türkiye’de laboratuvar çalışmaları yapan en önde gelen akademisyen konumundadır.

Aynı zamanda Reklam Yaratıcıları Derneği Başkan Yardımcılığını da yürütmüş olan Batı, ödüllü bir reklamcıdır.

Boğaziçi Üniversitesinde lisans eğitimini bitiren, Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinde yaptığı 3 yüksek lisansın ardından Marmara Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı ve LSU’da bulundu. Profesyonel kariyerinde pek çok ulusal ve uluslararası marka için reklamlar yazan ve stratejiler geliştiren ödüllü bir reklamcı olan Batı, Reklam Yaratıcıları Derneği Başkan Yardımcılığını uzun yıllar yürütmüştür. Telsim, Rumeli Telekom gibi firmalarda marka uzmanlığı, Godeİstanbul’da yaratıcı yönetmenlik, son olarak da İstanbul Menkul Kıymetler Borsasından Borsa İstanbul’a geçiş sürecini marka, kurumsal iletişim tarafında yöneterek, 4 yıl boyunca kurumda marka ve kurumsal iletişim müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Mevcut durumda ise Okan Üniversitesi, Kültür Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesinde dersler verip, marka danışmanlıkları yapmaktadır.

Mevcut durumda pek çok ulusal ve uluslararası markanın danışmanlığını da yapan Batı, kariyerinde Avrupa Birliği Projeleri Yöneticisi, Dünya Bankası Projeleri Yöneticisi olarak bulunmuştur. Borsa İstanbul bünyesindeki Sürdürülebilirlik Endeksi, Kurumsal Yönetim Endeksi ve Özel Pazar gibi birimlerin kurulmasında da rol almış Uğur Batı, bugüne kadar Türkiye ve yutdışında 1000 üzerinde sunum gerçekleştirmiştir. Uluslararası pek çok üniversite ve konferansa eğitimci ve keynote speaker olarak katılmış, yıllar içerisinde CNN Türk, Star TV, Habertürk TV, Bloomberg TV, NTV ve Haberglobal gibi televizyonlarda programlar yapmaktadır.