Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul

Nöralterapi I Tamamlayıcı Tıp

5 Mayıs Cuma

13:00 - 14:00 / Kristal Salon

Duygusal Beyin-Bağırsak

 

09.05.2008 tarihinde Dr. Hüseyin Nazlıkul’a, Nöralterapi alanında gösterdiği üstün başarılardan dolayı dünyada bu güne kadar sadece 8 kişiye verilen “Huneke Madalyası” verildi (Kendisi dünyada bu ödülü alan en genç hekim olma unvanını da taşıyor).

11.01.2010 Hamburg Üniversitesi – Tıp Fakültesi – Tamamlayıcı Tıp - Regülasyon ve Rehabilitasyon Tıbbı ABD Profesörlük unvanını almıştır.

Berlin Üniversitesi Charite Tıp Fakültesinde Tamamlayıcı Tıp ve Epidemiyoloji ve Sosyal Tıp ABD bünyesinde "Tamamlayıcı Tıp ve Regülâsyon Tıbbında Bozucu Alanların Nöralterapi ile Çözümü konusunda" doktora tezi yapmıştır.

Bozucu alan konusunda dünyada yapılan ilk doktora tezinden dolayı 12.02.2010 tarihinde girdiği sözlü sınavda cum laude = üstün başarı notuyla yeni bir “DOKTORS DER MEDİZİN = TIP DOKTORASI” unvanını almıştır.  

Bu sınav öncesinde akademik sıfatı Almanya'da Prof. Dr. med. Hüseyin NAZLIKUL iken, Prof. Dr. med. Dr. med. Hüseyin NAZLIKUL olmuştur. Hüseyin Nazlıkul hem doktor, hem de akademik profesörlük unvanlarını Almanya'da almıştır.

ÖZGEÇMİŞ

1963 yıllında Pazarcık'ta doğdu. Orta ve lise öğrenimini Almanya'da tamamladı. Yüksek öğrenimine Frankfurt am Main Wolfgang Johann Goethe Üniversitesi Tıp Fakültesinde başlayan Dr. NAZLIKUL, öğreniminin bir kısmını da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamladı.

1996 yılından beri aktif koruyucu hekimlik kapsamında Nöralterapi başta olmak üzere, sporcu beslenmesi, kineziyoloji, ozon tedavisi, hipnoz, manyetik alan tedavi, manuel terapi, akupunktur, özelliklede MAPS mikro sistem akupunktur, EAV Akupunktur, hormon tedavisi, timus tedavisi, homöpati, fitoterapi – fitoterapi (şifalı bitkilerle tedavi), tamamlayıcı arınma detoks, şelasyon, meditasyon, uykunun önemi, ortomoleküler tıp  ve biyolojik tıp konusunda pek çok bilimsel çalışmada yer aldı ve bu konuda Avrupa da pek çok bilimsel kurulda aktif çalışmaların içinde oldu.  

Dr. Nazlıkul 2004 yılından beri Bilimsel Tamamlayıcı (Komplementer) Tıp ve Regülâsyon Derneği, Bilimsel Nöralterapi ve Regülâsyon Derneği’nin kuruyucu üyesi ve başkanıdır. Manuel Tıp Derneğinin II. Başkanı ve Bilimsel Akupunktur ve Regülâsyon Derneğinin onursal başkanıdır.

“Duygusal Beynimiz Bağırsak – Sağlıkta Bağırsakların Önemi “

Günümüze kadar önemsenmeyen organımız bağırsaklarımız. Oysaki bağırsaklarımızın ne kadar önemli olduğunu yıllar önce HİPOKRAT ‘’ Bütün Hastalıklar Bağırsaktan Başlar. Bağırsak Hasta ise, Vücudun Geri Kalan Kısmı da Hastadır ’’ diye bu büyük uyarıda bulunmuştur.

Avrupalı ve Amerikalı hekimler kendi içlerinde Hipokrat’ın sözünü önemseyerek pek çok çalışma grupları Mikrobiyoloji ve Bağırsaklar üzerinde bilimsel çalışmalar yaparak insan sağlığını tehdit eden, Kanser, Parkinson, Diyabet, Allerji, Astım, Pisikyatrik vakalardan v.b birçok hastalığın nedenini araştırmışlar; birçok hastalığın temel sebebinin bağırsaklarımızdan kaynakladığını ispatlamışlar ayrıca bu konular ile ilgili olarak bilimsel yayınları uluslararası arenada yayınlamışlardır.

Ülkemiz üniversitelerinde görev yapan öğretim üyesi hekimlerimiz bazı çalışmaları son yıllarda yeni yeni yapmaya başlamış bulunmaktadırlar, ülkemiz adına sevindirici olması ile birlikte, bağırsaklar konusunda haddinden fazla kirli bilgide bulunduğu görülmektedir.

Duygusal Beyin : Bağırsak kitabının yazarı Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul 'Bağırsak sistemi ile Beyin' arasındaki inanılmaz bağlantıları, sade bir şekilde kitabından aktarırken, bu sistemlerdeki sorunlar nedeniyle açığa çıkan hastalıklar ve korunma yolları konusunda günlük hayata dair verdiği rehberlik ile ışığını hepimize yaymaya devam ediyor..

Aynı embriyolojik kümeden köken aldığı bilinen beyin ve bağırsak arasındaki ilişki, siyam ikizleri arasındakine benzer şekilde olup, bizim sandığımızdan çok daha güçlüdür...

Beyin, akciğer, kalp arasında orkestra şefi gibi davranan Vagus, asıl etkisini bağırsaklar üzerinde gösterir.

Bütün duygusal yaşantılarımızın kendisini ifade ettiği alan olarak bağırsaklarımızda oluşan sorunların sonucunda emilim ve sindirim bozukluğu başlar ki, bu da bütün vücut ile birlikte özellikle beyin için toksik etki altında kalmak demektir.

Sonuçlarını bağışıklık sisteminin çökmesine, depresyona, alerjilere, romatizmal hastalıklara, migrene, vitamin eksikliklerine kadar çok geniş bir yelpazede gösteren bu durumdan çıkabilmek için, Nazlıkul bize çoklu hastalıkları anlatmakta ve nasıl başa çıkacağımız konusunda rehberlik etmektedir.